Voldoende onderricht persoon laagspanning NEN 3140

 • Een VOP-training wordt door ons altijd op maat gemaakt. En daarbij gaan we niet over één nacht ijs. We beginnen uiteraard altijd met de gevaren van elektriciteit en de verplichtingen. Maar uiteindelijk wil de cursist graag weten hoe het dan binnen zijn eigen bedrijf moet. Wie is mijn aanspreekpunt? Hoe is die procedure precies? Waarom is die procedure zo? En als blijkt dat een procedure goed en logisch is, dan is iedereen best bereid die procedure netjes op te volgen. Het ‘moeten’ wordt dan ‘willen’.

  Er zijn nogal wat verschillende soorten VOP-cursussen. Dat komt doordat VOP een verzamelnaam is voor diverse activiteiten aan elektrische installaties of elektrische apparatuur.

  Zo zijn er bijvoorbeeld:

  ·         VOP in de industrie
  ·         VOP voor keuring apparatuur
  ·         VOP voor huismeesters

  Voor de industrie gaat het meestal om operators die vrijschakelhandelingen mogen uitvoeren en eenvoudige resethandelingen. Die handelingen lijken eenvoudig, maar vergen voor een niet-elektrotechnisch geschoolde medewerker toch nog aardig wat uitleg. Deze cursus duurt een halve dag.

  Voor servicetechnici en magazijnmeesters die zelf keuringen moeten kunnen uitvoeren bij hun klanten, hebben we de cursus ‘keuren elektrische apparatuur’. Een stukje theorie en vooral veel praktijk. Naast lesstof ook advies over de soort meetapparatuur die voor hun toepassing het handigst is. Deze cursus duurt een dag.

  De huismeester of conciërge wil vooral snappen hoe de elektrische installaties in scholen, verpleegtehuizen en kantoren werken. Hoe kleine reparaties snel kunnen worden uitgevoerd, hoe een resethandeling veilig gaat en hoe gevaarlijke situaties makkelijk kunnen worden opgespoord. Een cursus met vooral veel praktijkoefeningen. Deze cursus duurt twee dagen.

 • Cursusduur

  Wij maken graag voor u een offerte.

   

   

   

   

   

   

   

 • Kosten

  Wij maken graag voor u een offerte.

  Locatie en data

  Wij kunnen deze training in-company verzorgen.

  Reserveren

   

   

   

   


Deel cursus

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ervaring van cursisten


“Goede basiscursus, op een prettige manier gegeven”
R. Snijders - april 2019

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies?

Marjolein van Dijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon symbool bijgesneden 0182 - 55 14 55